Szilvalekvárral töltött mézeskalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, az átszitált porcukrot, a mézeskalácsfűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Végül hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást és nem ragadós tésztává dolgozzuk. Szükség szerint adhatunk hozzá lisztet.
Betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 vastagra és köröket szaggatunk ki belőle. Pogácsaszaggatót használjunk, amelynek átmérője 5 cm.
Mindegyik körre rakunk 1 kevés szilvalekvárt, egy másik körrel befedjük és az oldalát lenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a mézeskalácsokat és alaposan felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Még melegen áthúzzuk a sütőpapírral együtt egy hideg tepsire.
Tipp:
Ebből a mennyiségből kb. 17 darabot kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









