Szénhidrát csökkentett cseresznyés sajtos kocka recept
Hozzávalók:
- 10 dkg ch csökkentett liszt-DW süteményliszt
- 10 dkg tönköly liszt, vagy 20 dkg finom liszt
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:1, vagy 20 dkg cukor
- 12 g sütőpor
- 12 dkg vaj-olvasztva
- 1 dkg kakaópor
- 45 dkg cseresznye-magozva
- 25 dkg sajtkrém
- 10g express zselatin fix
- 1 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:, vagy 4 dkg cukor
- tetejére kakaópor-opcionális
Elkészítése:
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, majd a többször átszitált, sütőporral elkevert liszteket a tojásos masszához adagoljuk.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük.
A tészta egyharmadába belekeverjük a kakaóport.
A fehér tésztát egy 24×24 cm-es zsiradékkal kikent liszttel szórt sütőformába simítjuk.
Ráhalmozzuk a cseresznyét, egyenletesen elosztva, majd befedjük a barna tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.
Miután kihűlt rákenjük a sajtkrémet amiben elkeverjük az édesítőt és a zselatin fixet.
1-2 óra hűtés után szeletelhető.
Tipp:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









