Sütőtökös rétes rizslapokból recept
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 6 db kerek rizslap
A töltelékhez:
- kb fél kg sütőtök
- eritrit vagy méz
- mazsola (opcionális)
- őrölt fahéj (opcionális)
Továbbá:
- lekenéshez 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk, fahéjjal és eritrittel (én kevés mazsolával is megbolondítottam). Hagyjuk kihűlni.
A kör alakú rizslapokat, (hipermarketekben vagy keleti édesség boltokban kapható) egy rúdhoz 3 darabot, 1 mp-re hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük tepsibe, h kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, tojással megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb 10 kisebb rétest kapunk.
Tipp:
Gyorsan elkészül. Sütőtök helyett más töltelékkel is készülhet, különösen finom a tökös-mákos variáció is.