Sütőtökös rétes rizslapokból recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 6 db kerek rizslap
A töltelékhez:
- kb fél kg sütőtök
- eritrit vagy méz
- mazsola (opcionális)
- őrölt fahéj (opcionális)
Továbbá:
- lekenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk, fahéjjal és eritrittel (én kevés mazsolával is megbolondítottam). Hagyjuk kihűlni.
A kör alakú rizslapokat, (hipermarketekben vagy keleti édesség boltokban kapható) egy rúdhoz 3 darabot, 1 mp-re hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük tepsibe, h kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, tojással megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb 10 kisebb rétest kapunk.
Tipp:
Gyorsan elkészül. Sütőtök helyett más töltelékkel is készülhet, különösen finom a tökös-mákos variáció is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »