Sütőtökös rétes rizslapokból recept
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 6 db kerek rizslap
A töltelékhez:
- kb fél kg sütőtök
- eritrit vagy méz
- mazsola (opcionális)
- őrölt fahéj (opcionális)
Továbbá:
- lekenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk, fahéjjal és eritrittel (én kevés mazsolával is megbolondítottam). Hagyjuk kihűlni.
A kör alakú rizslapokat, (hipermarketekben vagy keleti édesség boltokban kapható) egy rúdhoz 3 darabot, 1 mp-re hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük tepsibe, h kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, tojással megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb 10 kisebb rétest kapunk.
Tipp:
Gyorsan elkészül. Sütőtök helyett más töltelékkel is készülhet, különösen finom a tökös-mákos variáció is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









