Sütőtökös rétes rizslapokból recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 6 db kerek rizslap
A töltelékhez:
- kb fél kg sütőtök
- eritrit vagy méz
- mazsola (opcionális)
- őrölt fahéj (opcionális)
Továbbá:
- lekenéshez 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el: a tököt legyaluljuk, majd ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk, fahéjjal és eritrittel (én kevés mazsolával is megbolondítottam). Hagyjuk kihűlni.
A kör alakú rizslapokat, (hipermarketekben vagy keleti édesség boltokban kapható) egy rúdhoz 3 darabot, 1 mp-re hideg vízbe mártjuk, majd úgy helyezzük tepsibe, h kissé fedjék egymást. A közepére kanalazzuk a tölteléket ráhajtjuk az egyik oldalról a rizspapírokat, tojással megkenjük, majd a másik oldalt is ráhajtjuk, tojással megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd rétessel is.
180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb 10 kisebb rétest kapunk.
Tipp:
Gyorsan elkészül. Sütőtök helyett más töltelékkel is készülhet, különösen finom a tökös-mákos variáció is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »