Sütőtökös-mákos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg hideg vaj
- 3 dkg porcukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek hideg víz szükség esetén
Mákos töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 150 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek lekvár
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
Tökös töltelék:
- 70-80 dkg reszelt sütőtök
- kb 4-5 ek cukor
- 1-1 tk őrölt gyömbér és őrölt fahéj
Szórás:
- 2-3 ek kekszmorzsa
Elkésztése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tököt a cukorral pároljuk, addig amíg elfő a leve, majd ízesítsük reszelt gyömbérrel és fahéjjal. Hűtsük ki.
A tejet a cukrokkal forraljuk fel, majd öntsünk annyit a mákra, hogy ne legyen szottyos. Keverjük hozzá a lekvárt és a citrom reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd forgassuk össze a kihűlt mákkal.
A tésztát osszuk kétfelé. Az egyik felét simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg darált keksszel. Simítsuk rá a tököt, majd a mákos tölteléket.
A megmaradt tésztát, nyújtsuk ki és fedjük be vele a sütit, majd szurkáljunk meg villával. 180 fokos sütőben süssük kb 40 percig.
Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »