Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Mákos töltelék:
Tökös töltelék:
Szórás:
Elkésztése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tököt a cukorral pároljuk, addig amíg elfő a leve, majd ízesítsük reszelt gyömbérrel és fahéjjal. Hűtsük ki.
A tejet a cukrokkal forraljuk fel, majd öntsünk annyit a mákra, hogy ne legyen szottyos. Keverjük hozzá a lekvárt és a citrom reszelt héját. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd forgassuk össze a kihűlt mákkal.
A tésztát osszuk kétfelé. Az egyik felét simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg darált keksszel. Simítsuk rá a tököt, majd a mákos tölteléket.
A megmaradt tésztát, nyújtsuk ki és fedjük be vele a sütit, majd szurkáljunk meg villával. 180 fokos sütőben süssük kb 40 percig.
Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórjuk.