Sütőtökös-diós süti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*20 cm-es tepsihez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 20 dkg sült sütőtökpüré
- 50 ml étolaj
- csipet só
- 2 tk mézes fűszerkeverék
- 10 dkg finomliszt
- 12 dkg darált dió
- 1/2 cs sütőpor
Tetejére:
- kb 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk olaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, mézes fűszert, olajat és a sütőtök pürét, majd az egészet jól elkeverjük.
A végén dolgozzuk bele a lisztet, sütőport és a diót. Az egészet egynemű masszává dolgozzuk.
A kész masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha a tészta kihűlt, akkor felszeljük és az olajjal összeolvasztott csokival díszítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.