Sütőporos fonott kalács gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes süteményliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- pici só
- 20 g vaj
- 150 ml kefír
- 35 g méz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kefírt, a vajat, mézet és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett felületen átgyúrjuk (nem baj ha a tészta lágyabb állagú az átgyúrás alatt hozzáadott liszttől megfelelő állagú lesz). Majd három egyenlő részre osztjuk és rudat sodrunk belőlük.
Ezeket a rudakat összefonjuk, a tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd dióval vagy mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »