Sós karamellás pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva
Krém:
- 500 g mascarpone
- 8 dkg bögre porcukor
- 180 ml habtejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Sós karamella:
- 20 dkg kristálycukor
- 125 ml tejszín (30 %-os)
- 8 dkg vaj
- 1 csapott tk só
Elkészítése:
A cukrot egy vastag aljú edényben karamellizáljuk szép világos színűre, majd adjuk hozzá a vajat és hagyjuk felolvadni (a vajat és a karamellt is).
Ezután óvatosan keverjük hozzá a tejszínt és addig keverjük, amíg a karamell teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a sót. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét jó alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a vaníliával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk krémbe és alaposan elkeverjük.
Kezdjük a rétegezést. A pohár aljába tegyünk egy réteg kekszet, erre kanalazzunk krémet és a krémre pedig karamellt. Újra keksz, krém és karamell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »