Sós karamellás pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva
Krém:
- 500 g mascarpone
- 8 dkg bögre porcukor
- 180 ml habtejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Sós karamella:
- 20 dkg kristálycukor
- 125 ml tejszín (30 %-os)
- 8 dkg vaj
- 1 csapott tk só
Elkészítése:
A cukrot egy vastag aljú edényben karamellizáljuk szép világos színűre, majd adjuk hozzá a vajat és hagyjuk felolvadni (a vajat és a karamellt is).
Ezután óvatosan keverjük hozzá a tejszínt és addig keverjük, amíg a karamell teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a sót. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét jó alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a vaníliával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk krémbe és alaposan elkeverjük.
Kezdjük a rétegezést. A pohár aljába tegyünk egy réteg kekszet, erre kanalazzunk krémet és a krémre pedig karamellt. Újra keksz, krém és karamell.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »