Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós karamellás pohárkrém recept

Sós karamellás pohárkrém
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 8 dkg bögre porcukor
    • 180 ml habtejszín
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 teáskanál vaníliakivonat

    Sós karamella:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 125 ml tejszín (30 %-os)
    • 8 dkg vaj
    • 1 csapott tk só

    Elkészítése:

    A cukrot egy vastag aljú edényben karamellizáljuk szép világos színűre, majd adjuk hozzá a vajat és hagyjuk felolvadni (a vajat és a karamellt is).

    Ezután óvatosan keverjük hozzá a tejszínt és addig keverjük, amíg a karamell teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a sót. Hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a mascarponét jó alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a vaníliával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk krémbe és alaposan elkeverjük.

    Kezdjük a rétegezést. A pohár aljába tegyünk egy réteg kekszet, erre kanalazzunk krémet és a krémre pedig karamellt. Újra keksz, krém és karamell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá