Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós karamellás keksz recept

Sós karamellás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 280 g finomliszt
    • 30 g cukrozatlan kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Karamellhez:

    • 80 g cukor
    • 120 ml tejszín
    • só (ízlés szerint)

    Díszítéshez:

    • fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Sós karamell:

    A cukrot egy vastagabb aljú edényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és teljesen feloldjuk benne a karamellt. Vigyázzunk, mert mikor hozzáöntjük, akkor habzani és sisteregni fog!

    Néhány perc forralás után elzárjuk alatta a lángot és levesszük a tűzhelyről. Hozzáadunk egy nagy csipet sót és jó alaposan elkeverjük, majd megkóstoljuk. Ha nem érezzük kellően sósnak, akkor adjunk még hozzá. Folytassuk addig a műveletet, amíg elérjük a számunkra megfelelő ízvilágot.

    Amikor elkészül a sós karamell, akkor tegyük félre és hűtsük ki.

    Tészta:

    A lisztet, porcukrot és a kakaóport morzsoljuk össze a vajjal, majd adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Csomagoljuk be és 1 órára tegyük hűtőbe.

    2-3 adagban nyújtsuk ki kb 3 mm vastagra enyhén lisztezett felületen és tetszés szerinti linzer kiszúróval szaggassuk ki, majd tegyük sütőpapíros tepsire. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd nyújtsuk újra és szaggassuk ki.

    170 fokos sütőben kb 8 perc alatt süssük meg.

    A kisült lyukas sütiket töltés előtt díszíthetjük olvasztott fehér csokoládéval ha szeretnénk. Ízlés szerint locsoljuk meg vékony vonalakban, majd hagyjuk megdermedni.

    Összeállítás:

    A kihűlt karamellt kanalazzuk a teli tésztákra, majd tegyünk rá egy lyukasat. Pár óra állás után kellően át fognak puhulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek