Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói szelet recept

Somlói szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg darált dió
    • 1 csapott evőkanál kakaó
    • 1 fiola rum aroma
    • 1/2 dl tej
    • 10 dkg mazsola

    A krémhez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 3 vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • 2 vaníliás cukor

    A díszítéshez,tálaláshoz:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzá keverjük a fakanállal a lisztet. A tészta masszát 3 részre osztjuk.

    Egyik marad sárgán,a másikba a kakaóport keverjük,a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

    A krém készítése:

    A tojássárgákat a cukorral,pudingporral, vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve,3 részre osztjuk.

    Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.

    Összeállítás:

    Az vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe,meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.

    Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és rásimítjuk a diós krémet.

    Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá