Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez,tálaláshoz:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzá keverjük a fakanállal a lisztet. A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másikba a kakaóport keverjük,a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
A tojássárgákat a cukorral,pudingporral, vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve,3 részre osztjuk.
Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.
Az vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe,meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és rásimítjuk a diós krémet.
Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.