Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói kocka recept

Somlói kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 evőkanál étkezési keményítő

    A kakaós részhez:

    • 1 evőkanál kakaópor

    A töltelékhez:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 2 dkg zselatin
    • 1 evőkanál mazsola
    • vagy ennek hiányában vörös áfonya
    • 1-2 evőkanál dió
    • 8 dkg kandírozott narancshéjkocka

    Az öntethez:

    • 1 csomag hidegen készült csokoládéöntet

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével, nem szükséges külön keverni a fehérjét. (Akinek ez nincs, az külön-külön verje fel a fele cukorral)

    A tojásokat és végül óvatosan a lisztet, és az étkezési keményítőt hozzászitáljuk és beleforgatjuk a tojáshabba. A tészta harmadát másik tálban a kakaóporral elkeverjük.

    A sárga piskótából 30×20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a három lapunk. (Érelem szerűen a fehér lapot ketté vágjuk)

    A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint hozzáadjuk és még melegen csomómentesre kikeverjük. Ezután fellazítjuk a felvert tejszínhabbal, hagyjuk teljesen hűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé nem válik. A mazsolát, és a narancshéjat is hozzáadjuk.

    A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük. (A középső részbe kerül a kakaós lap). Kívülről is megkenjük a tetejét és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

    Az öntethez a 4dl tejet a öntetporral sűrű krémmé keverjük. Ezzel tálaljuk a később kockákra szeletelt süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá