Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói galuska / Eredeti / recept

Somlói galuska / Eredeti /
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 12 ek cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 1 kk sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek darált dió
    • 10 ek liszt

    Vanília krémhez:

    • 1 l tej
    • 7 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Puncs öntethez:

    • 10 dkg mazsola
    • 1,5 dl víz
    • 7 ek cukor
    • 3 ek rum vagy aroma
    • 1 reszelt citrom és narancs héja

    Csokoládé öntet:

    • 5 ek cukor
    • 1 dl víz
    • 1 púpos ek kakaópor
    • 3 ek rum vagy aroma
    • 1 cs vaníliás cukor

    Szóráshoz:

    • 10 dkg durvára vágott dió

    Tálaláshoz:

    • tejszínhab

    Elkészítése:

    Vanília krém: Kikeverjük a pudingport, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel, és ezt a masszát a felforralt többi tejhez öntjük. Habverővel kevergetjük és sűrűsödés után még langyosan beleöntjük a felvert tojás fehérjét.

    Puncs öntet:  A cukrot a vízzel felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd hűlni hagyjuk.

    Csokoládé öntet:  Felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot és a kakaóport. Levesszük a tűzről és belekeverjük a többi hozzávalót. Tálalásig hűtőben tároljuk.

    A piskótát megsütjük a szokásos módon, majd három részre vágjuk. Az első lapra a puncs ötlet kerül, a másodikra a vanília, a harmadikra a durvára darált dió.  1 napra hűtőbe tesszük.

    Tálalás:

    Evőkanállal 3-4 galuskát szaggatunk belőle, friss tejszínhabot teszünk rá és meglocsoljuk csokoládé öntettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá