Somlói galuska / Eredeti /
Hozzávalók
Hozzávalók:
Piskótához:
- 12 ek cukor
- 6 tojás
- 6 ek víz
- 1 kk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek darált dió
- 10 ek liszt
Vanília krémhez:
- 1 l tej
- 7 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 tojás
Puncs öntethez:
- 10 dkg mazsola
- 1,5 dl víz
- 7 ek cukor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 reszelt citrom és narancs héja
Csokoládé öntet:
- 5 ek cukor
- 1 dl víz
- 1 púpos ek kakaópor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
Tálaláshoz: