Somlói galuska / Eredeti /

Hozzávalók

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 12 ek cukor
  • 6 tojás
  • 6 ek víz
  • 1 kk sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek darált dió
  • 10 ek liszt

Vanília krémhez:

  • 1 l tej
  • 7 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tojás

Puncs öntethez:

  • 10 dkg mazsola
  • 1,5 dl víz
  • 7 ek cukor
  • 3 ek rum vagy aroma
  • 1 reszelt citrom és narancs héja

Csokoládé öntet:

  • 5 ek cukor
  • 1 dl víz
  • 1 púpos ek kakaópor
  • 3 ek rum vagy aroma
  • 1 cs vaníliás cukor

Szóráshoz:

  • 10 dkg durvára vágott dió

Tálaláshoz:

  • tejszínhab