Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéstekercsek hagymaszószban recept

Sertéstekercsek hagymaszószban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tekercshez:

    • 4 szelet sertéstarja (vastag)
    • csemege uborka (negyedelve)
    • vöröshagyma (szeletelve)
    • kolbász (vékonyra csíkozva)
    • mustár
    • finomliszt
    • 1 evőkanál vaj
    • 3 evőkanál olaj

    Szószhoz:

    • bors
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2 darab babérlevél
    • sertés fűszerkeverék
    • 3 dl víz
    • 2 fej vöröshagyma (nagy)

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, majd megkenjük kevés mustárral. A mustárra teszünk kevés hagymát, uborkát és kolbászt, majd óvatosan és szorosan feltekerjük (én ilyenkor kis időre beteszem a fagyasztóba, mert könnyebb panírozni). A többi hússal is így járunk el.

    Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olajat, majd felmelegítjük együtt. A roládokat lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított zsiradékban kérget sütünk minden oldalukra.

    Amikor kérget kaptak mindenhol, akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, sertés fűszerrel, sóval és borssal, majd hozzáadjuk a babérlevelet és felüntjük a vízzel.

    Fedővel lefedjük és addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a hagyma puhára, szaftosra fő. A hagymától a szaftja az ételnek szépen be fog sűrűsödni.

    Mi krumplifombóccal és párpolt lilakáposztával tálaltuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá