Hozzávalók:
Tekercshez:
Szószhoz:
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, majd megkenjük kevés mustárral. A mustárra teszünk kevés hagymát, uborkát és kolbászt, majd óvatosan és szorosan feltekerjük (én ilyenkor kis időre beteszem a fagyasztóba, mert könnyebb panírozni). A többi hússal is így járunk el.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olajat, majd felmelegítjük együtt. A roládokat lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított zsiradékban kérget sütünk minden oldalukra.
Amikor kérget kaptak mindenhol, akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, sertés fűszerrel, sóval és borssal, majd hozzáadjuk a babérlevelet és felüntjük a vízzel.
Fedővel lefedjük és addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a hagyma puhára, szaftosra fő. A hagymától a szaftja az ételnek szépen be fog sűrűsödni.
Mi krumplifombóccal és párpolt lilakáposztával tálaltuk.