Sertéstekercsek hagymaszószban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tekercshez:

  • 4 szelet sertéstarja (vastag)
  • csemege uborka (negyedelve)
  • vöröshagyma (szeletelve)
  • kolbász (vékonyra csíkozva)
  • mustár
  • finomliszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olaj

Szószhoz:

  • bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab babérlevél
  • sertés fűszerkeverék
  • 3 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma (nagy)

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk. Megsózzuk, majd megkenjük kevés mustárral. A mustárra teszünk kevés hagymát, uborkát és kolbászt, majd óvatosan és szorosan feltekerjük (én ilyenkor kis időre beteszem a fagyasztóba, mert könnyebb panírozni). A többi hússal is így járunk el.

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olajat, majd felmelegítjük együtt. A roládokat lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított zsiradékban kérget sütünk minden oldalukra.

Amikor kérget kaptak mindenhol, akkor hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, sertés fűszerrel, sóval és borssal, majd hozzáadjuk a babérlevelet és felüntjük a vízzel.

Fedővel lefedjük és addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a hagyma puhára, szaftosra fő. A hagymától a szaftja az ételnek szépen be fog sűrűsödni.

Mi krumplifombóccal és párpolt lilakáposztával tálaltuk.