Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos cobbler recept

Sárgabarackos cobbler
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sárgabarack
    • 10 dkg mazsola
    • 2 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő
    • 2 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 1 dl fehérbor

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejszín
    • csipet só

    Szóráshoz:

    • 3 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 2-3 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le. A sárgabarackot magozzuk ki.

    Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

    Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport vagy 1-2 ek étkezési keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.

    A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)

    Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni).

    Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.

    A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép aranybarnára.

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tálcára.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.

    A sárgabarackos cobbler kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 257 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá