Hozzávalók:
Tészta:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le. A sárgabarackot magozzuk ki.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kimagozott, felezett sárgabarackot. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsolával úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
Keverjük össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport vagy 1-2 ek étkezési keményítőt és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután szórjuk meg egyenletesen ezzel a keverékkel a gyümölcsöt.
A tészta hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük sima masszává. Ezután szórjuk meg egy kevés liszttel, és kézzel kicsit dolgozzuk össze, hogy ne ragadjon a tészta, és formázható legyen. (sima búzaliszttel is készíthetjük, de a Nagyi titka Süteményliszttel sokkal omlósabb lesz a tészta)
Ezután lisztezett kézzel formáljunk a tésztából diónyi golyókat, majd fedjük be vele a gyümölcs tetejét (nem baj ha nem érnek össze a tésztagolyók, mert sütés közben megfognak nőni).
Olvasszunk fel 2-3 ek vajat, majd kenjük le vele a tésztagolyókat.
A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd egyenletesen szórjuk meg ezzel a keverékkel az előzőleg vajjal lekent tésztagolyókat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tálcára.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk. A tészta finom omlós lesz, a barackos-mazsolás rész pedig jó szaftos, kissé leveses.