Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sakk szelet recept

Sakk szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói:

    • 20 dkg liszt
    • 2-3 kanál holland kakaópor
    • 20 dkg puha margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Krém hozzávalói:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg tejcsoki
    • 1 dl habtejszín
    • 1 kanál méz

    Díszítés:

    • pörkölt mandula

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.

    A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.

    Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.

    Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.

    A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá