Sakk szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 2-3 kanál holland kakaópor
  • 20 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém hozzávalói:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 dl habtejszín
  • 1 kanál méz

Díszítés:

  • pörkölt mandula

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.

A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.

Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.

Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.

A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.