Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta gyümölccsel recept

Sajttorta gyümölccsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 200 g kakaós keksz
    • 100 g vaj

    A töltelékhez:

    • 500 g mascarpone sajt (vagy krémsajt)
    • 1 citromlé
    • 380 ml tejszín
    • 4 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor
    • 250 g áfonya

    Tetejére:

    • 400 ml víz
    • 100 ml áfonyaszörp
    • 100 g cukor
    • 40 g étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.

    A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe rakjuk egy órára amíg összeáll a mascarponés krém. Ezután rárakjuk a tetejére a megmosott és megszárított fekete áfonyát és rákanalazzuk a zselét. Hideg helyen legalább 5 órát állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.

    Tipp:

    Itt is megtalálható a recept https://receptekaz.com/node/894

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá