Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe rakjuk egy órára amíg összeáll a mascarponés krém. Ezután rárakjuk a tetejére a megmosott és megszárított fekete áfonyát és rákanalazzuk a zselét. Hideg helyen legalább 5 órát állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.
Itt is megtalálható a recept https://receptekaz.com/node/894