Sajttorta gyümölccsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 200 g kakaós keksz
  • 100 g vaj

A töltelékhez:

  • 500 g mascarpone sajt (vagy krémsajt)
  • 1 citromlé
  • 380 ml tejszín
  • 4 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • 250 g áfonya

Tetejére:

  • 400 ml víz
  • 100 ml áfonyaszörp
  • 100 g cukor
  • 40 g étkezési keményítő

Elkészítése:

A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.

A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe rakjuk egy órára amíg összeáll a mascarponés krém. Ezután rárakjuk a tetejére a megmosott és megszárított fekete áfonyát és rákanalazzuk a zselét. Hideg helyen legalább 5 órát állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.

Tipp:

Itt is megtalálható a recept https://receptekaz.com/node/894