Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-sonkás kifli recept

Sajtos-sonkás kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 750 g búzaliszt
    • 150 ml étolaj
    • 0.5 púpos evőkanál só
    • 1 csapott teáskanál kristálycukor
    • 300 ml tej
    • 38 g élesztő (friss)
    • 175 g kefir

    A töltelékhez:

    • 250 g sonka (szeletelt)
    • 250 g sajt – trappista (szeletelt)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival kézzel összedolgozzuk.

    Ezután kelesztőtálba tesszük és 1 órát kelesztjük. 6 egyenlő nagyságú bucit készítünk, melyeket kör alakúra nyújtunk, majd 8 cikkre vágunk.

    Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.

    Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

    Tipp:

    Az eredeti recept szerint kenyérsütő géppel készül a tészta, én kézzel dagasztottam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá