Sajtos-sonkás kifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 750 g búzaliszt
- 150 ml étolaj
- 0.5 púpos evőkanál só
- 1 csapott teáskanál kristálycukor
- 300 ml tej
- 38 g élesztő (friss)
- 175 g kefir
A töltelékhez:
- 250 g sonka (szeletelt)
- 250 g sajt – trappista (szeletelt)
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival kézzel összedolgozzuk.
Ezután kelesztőtálba tesszük és 1 órát kelesztjük. 6 egyenlő nagyságú bucit készítünk, melyeket kör alakúra nyújtunk, majd 8 cikkre vágunk.
Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.
Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
Az eredeti recept szerint kenyérsütő géppel készül a tészta, én kézzel dagasztottam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.