Sajtos-sonkás kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos-sonkás kifli

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 750 g búzaliszt
  • 150 ml étolaj
  • 0.5 púpos evőkanál só
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • 300 ml tej
  • 38 g élesztő (friss)
  • 175 g kefir

A töltelékhez:

  • 250 g sonka (szeletelt)
  • 250 g sajt – trappista (szeletelt)
  • 1 db tojás

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival kézzel összedolgozzuk.

Ezután kelesztőtálba tesszük és 1 órát kelesztjük. 6 egyenlő nagyságú bucit készítünk, melyeket kör alakúra nyújtunk, majd 8 cikkre vágunk.

Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.

Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.

Tipp:

Az eredeti recept szerint kenyérsütő géppel készül a tészta, én kézzel dagasztottam.