Rumos-vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
Krémj:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
Máz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 25 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32*34cm-es lapot nyújtunk és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
A pudingporokat vaníliás cukros tejben megfőzzük, a margarinból és a porcukorból krémet keverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet kettévesszük és az egyik felébe rumot teszünk.
Az alsó lapot a vaníliás krémmel kenjük meg, a másodikat pedig a rumos krémmel. A tetejére rumos cukormázat készítünk.
A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverjük, majd a felső lapra késsel rákenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










