Rotschild piskótaszívek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát szívalakú szilikon formákba félig töltjük. Sütőlemezre rakjuk, a tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben (165 °C; légkeveréses) kb. 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A sütőből kivesszük, és hűlés után vesszük ki a formából. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.