Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rotschild piskótaszívek recept

Rotschild piskótaszívek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 púpozott ek liszt
    • 4-5 dkg dióbél

    A bevonathoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.

    A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát szívalakú szilikon formákba félig töltjük. Sütőlemezre rakjuk, a tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben (165 °C; légkeveréses) kb. 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

    A sütőből kivesszük, és hűlés után vesszük ki a formából. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá