Rizslisztes piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek rizsliszt
- 4 ek eritrit
- tölteléknek lekvár
- a tetejére porcukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt, gáz tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük, porcukorral meghintjük, szeleteljük.
Tipp:
Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »