Rizskoch recept

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 8 dkg cukor + 2 dkg
- 2 dkg margarin
- fél citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A rizst a tejjel, a vízzel, a csipet sóval és a vaníliával gyakori kevergetés mellet puhára főzöm. Tejberizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverem a cukrot, a margarint, a citromhéjat és hagyom kihűlni.
Amikor a massza szobahőmérsékletűre hűlt hozzákeverem a tojássárgákat, majd a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és egy kivajazott tepsibe öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton kb 45 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük!
Ízlés szerint porcukorral meghintve, lekvárral, málnaszörppel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »