Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-túrós reszeltke recept

Ribizlis-túrós reszeltke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 8 dkg porcukor
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek tejföl

    Töltelékhez:

    • 45 dkg tehéntúró
    • 4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • Kb. 10 dkg ribizli

    Elkészítése:

    Először a tésztát állítjuk össze. A lisztet egy tálban a sóval, a porcukorral elkeverjük (sütőpor nem szükséges hozzá), majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojás sárgáját és annyi tejfölt, hogy nem ragacsos, de közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szépen összeállít, akkor két egyenlő részre osztjuk és zacskóba csomagolva a fagyasztóba rakjuk egy órára.

    Közben a töltelékhez a túrót villával áttörjük, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.

    A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A sütőt előmelegítjük.

    A fagyasztóból elővesszük az egyik tésztát, majd a reszelő nagy lyukán a tepsibe reszeljük.

    A tésztából kimaradt tojás fehérjét kemény habbá verjük, a túróba forgatjuk, majd a tésztára simítjuk.

    Rászórjuk a ribizlit.

    A másik tésztát a tetejére reszeljük.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Végre, végre érik a ribizli a kertben. Mondhatni egész évben erre vártam. Imádom a csodás piros színét, a savanykás ízét. Kitaláltam egy olyan sütit, amiben van túró is, ez egy picit csökkenti a gyümölcs fanyarságát. Alig bírtuk kivárni, hogy kihűljön és tudjuk falatozni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá