Retro menzás piskóta csokiöntettel recept

Hozzávalók egy nagy tepsihez (akár gáztepsi):
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 g sütőpor
- csipet só
Öntethez:
- 8 dl tej
- 5-6 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kemény hozzáadagoljuk a cukrot és tovább verjük. Mikor kemény, finoman hozzákeverjük a picit felvert tojássárgákat, a vizet, a sóval és sütőporral elkevert lisztet és az egészet óvatosan, csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Míg sül a piskóta elkészítjük az öntetet: összekeverjük a pudingport a kakaóporral, majd a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd felöntve a többi tejjel kicsit folyós pudingot főzünk belőle.
A kész piskótából tetszőleges kockákra vágjuk és az öntettel leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »