Retro menzás piskóta csokiöntettel recept

Hozzávalók egy nagy tepsihez (akár gáztepsi):
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 g sütőpor
- csipet só
Öntethez:
- 8 dl tej
- 5-6 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kemény hozzáadagoljuk a cukrot és tovább verjük. Mikor kemény, finoman hozzákeverjük a picit felvert tojássárgákat, a vizet, a sóval és sütőporral elkevert lisztet és az egészet óvatosan, csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Míg sül a piskóta elkészítjük az öntetet: összekeverjük a pudingport a kakaóporral, majd a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd felöntve a többi tejjel kicsit folyós pudingot főzünk belőle.
A kész piskótából tetszőleges kockákra vágjuk és az öntettel leöntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »