Retro menzás piskóta csokiöntettel recept

Hozzávalók egy nagy tepsihez (akár gáztepsi):
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 5 g sütőpor
- csipet só
Öntethez:
- 8 dl tej
- 5-6 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kemény hozzáadagoljuk a cukrot és tovább verjük. Mikor kemény, finoman hozzákeverjük a picit felvert tojássárgákat, a vizet, a sóval és sütőporral elkevert lisztet és az egészet óvatosan, csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Míg sül a piskóta elkészítjük az öntetet: összekeverjük a pudingport a kakaóporral, majd a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd felöntve a többi tejjel kicsit folyós pudingot főzünk belőle.
A kész piskótából tetszőleges kockákra vágjuk és az öntettel leöntve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »