Hozzávalók egy nagy tepsihez (akár gáztepsi):
Piskótához:
Öntethez:
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kemény hozzáadagoljuk a cukrot és tovább verjük. Mikor kemény, finoman hozzákeverjük a picit felvert tojássárgákat, a vizet, a sóval és sütőporral elkevert lisztet és az egészet óvatosan, csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Míg sül a piskóta elkészítjük az öntetet: összekeverjük a pudingport a kakaóporral, majd a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd felöntve a többi tejjel kicsit folyós pudingot főzünk belőle.
A kész piskótából tetszőleges kockákra vágjuk és az öntettel leöntve tálaljuk.