Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rétes recept

Rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 kispohár tejföl
    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • kb 1,5 – 2 kg cseresznye
    • cukor (ízlés szerint)
    • zsemlemorzsa
    • kb 6-8 ek étolaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    4 rúd rétes lesz ebből az adagból.

    A cseresznyét jól megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk cukorral (ízlés szerint) és állni hagyjuk, amíg elkészül a tészta.

    A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egy felületet jól megszórunk liszttel, hogy ne ragadjon le a tészta, sőt a tetejét is mindig szórjuk meg liszttel, majd nagyon vékonyra, amennyire csak tudjuk, sodrófával kinyújtjuk a tésztát.

    Megkenjük a kinyújtott tésztát étolajjal, megszórjuk vékonyan morzsával, majd erre a finoman kinyomkodott cseresznyét rászórjuk és megszórjuk cukorral, majd végül megint egy kis morzsát szórunk rá. Feltekerjük, mint a bejglit (amennyire szorosan csak tudjuk).

    7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem kell félni, hogy a rétes szétesik. Gyors, határozott mozdulattal nyulunk alá és felemeljük). A maradék tésztával is így járunk el.

    Ha mind a 4 rúd a tepsiben van, tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb 170 fokon, szép aranybarnára sütjük.

    Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és felszeleteljük. A töltelék variálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá