Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
4 rúd rétes lesz ebből az adagból.
A cseresznyét jól megmossuk és kimagozzuk, majd megszórjuk cukorral (ízlés szerint) és állni hagyjuk, amíg elkészül a tészta.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Egy felületet jól megszórunk liszttel, hogy ne ragadjon le a tészta, sőt a tetejét is mindig szórjuk meg liszttel, majd nagyon vékonyra, amennyire csak tudjuk, sodrófával kinyújtjuk a tésztát.
Megkenjük a kinyújtott tésztát étolajjal, megszórjuk vékonyan morzsával, majd erre a finoman kinyomkodott cseresznyét rászórjuk és megszórjuk cukorral, majd végül megint egy kis morzsát szórunk rá. Feltekerjük, mint a bejglit (amennyire szorosan csak tudjuk).
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem kell félni, hogy a rétes szétesik. Gyors, határozott mozdulattal nyulunk alá és felemeljük). A maradék tésztával is így járunk el.
Ha mind a 4 rúd a tepsiben van, tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb 170 fokon, szép aranybarnára sütjük.
Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és felszeleteljük. A töltelék variálható.