Reszelt túrós mangóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mangó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk és fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen reszelni.
A töltelékhez a tojásfehérjéket habbá verjük. A túrót áttörjük a cukrokkal és a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
A túrós masszát összeforgatjuk a felvert habbal és kissé állni hagyjuk. Ha a cukortól sok levet eresztene adhatunk hozzá kevés darát.
A mangó húsát kockázzuk fel apróra és lazán keverjük a túrós masszába.
Egy papírral bélelt, 32*22 cm-es tepsi aljára az egyik cipót lereszeljük, rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik cipót is ráreszeljük.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A régi kedvencünket egy kis mangóval dobtam fel .
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »