Reszelt túrós mangóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mangó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk és fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen reszelni.
A töltelékhez a tojásfehérjéket habbá verjük. A túrót áttörjük a cukrokkal és a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
A túrós masszát összeforgatjuk a felvert habbal és kissé állni hagyjuk. Ha a cukortól sok levet eresztene adhatunk hozzá kevés darát.
A mangó húsát kockázzuk fel apróra és lazán keverjük a túrós masszába.
Egy papírral bélelt, 32*22 cm-es tepsi aljára az egyik cipót lereszeljük, rákenjük a túrós tölteléket, majd a másik cipót is ráreszeljük.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A régi kedvencünket egy kis mangóval dobtam fel .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »