Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta mascarpone krémmel recept

Répatorta mascarpone krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg reszelt sárgarépa
    • 1,5 dl olaj
    • 20 dkg xilit
    • 75 gramm durvára aprított dió
    • 175 gramm tk liszt
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt gyömbér

    Krémhez:

    • egy nagy doboz tejföl
    • xilit
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    A sárgarépát megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára daráljuk összekeverjük a répával. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a xilittel, majd lassan hozzáadagoljuk az olajat. Összekeverjük óvatosan a répás keverékkel. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük. Majd lassan hozzáadagoljuk a répás masszához. Kuglóf formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük közepes lángon.

    A krém elkészítése:

    A doboz tejfölt egyben kiszedjük egy mikrózható tálba, 1,5 percig betesszük a mikróba. Aztán egy konyharuhával bélelt, lecsöpögős edénybe öntjük, hagyjuk kb.2-3 órára kicsöpögni belőle a savót. Amikor lecsöpögött, akkor mehet hozzá a xilit és a citromlé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá