Hozzávalók:
Krémhez:
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára daráljuk összekeverjük a répával. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a xilittel, majd lassan hozzáadagoljuk az olajat. Összekeverjük óvatosan a répás keverékkel. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük. Majd lassan hozzáadagoljuk a répás masszához. Kuglóf formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük közepes lángon.
A doboz tejfölt egyben kiszedjük egy mikrózható tálba, 1,5 percig betesszük a mikróba. Aztán egy konyharuhával bélelt, lecsöpögős edénybe öntjük, hagyjuk kb.2-3 órára kicsöpögni belőle a savót. Amikor lecsöpögött, akkor mehet hozzá a xilit és a citromlé.