Répás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 1,5 kg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg cukor
- csapott evőkanál fahéj
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, cukrot, tojásokat, tejfölt és a sót.
Összedolgozzuk a tésztát és berakjuk a hűtőbe.
A répát meghámozzuk és lereszeljük. Az olajon karamellizáljuk a cukrot és rajta a sárgarépát megdinszteljük, hozzáadjuk a fahéjat, majd hagyjuk hogy kihűljön.
Közben a tésztát kivesszük a hűtőből és elfelezzük. Kinyújtjuk az egyik tésztát gáztepsi méretűre és belehelyezzük a tepsibe, megszórjukzsemle morzsával és rásimítjuk a sárgarépa tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük a tepsiben lévő tésztát, tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük. Szeletelés után porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »