Répás kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 1,5 kg sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg cukor
- csapott evőkanál fahéj
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, cukrot, tojásokat, tejfölt és a sót.
Összedolgozzuk a tésztát és berakjuk a hűtőbe.
A répát meghámozzuk és lereszeljük. Az olajon karamellizáljuk a cukrot és rajta a sárgarépát megdinszteljük, hozzáadjuk a fahéjat, majd hagyjuk hogy kihűljön.
Közben a tésztát kivesszük a hűtőből és elfelezzük. Kinyújtjuk az egyik tésztát gáztepsi méretűre és belehelyezzük a tepsibe, megszórjukzsemle morzsával és rásimítjuk a sárgarépa tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük a tepsiben lévő tésztát, tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük. Szeletelés után porcukorral megszórjuk.