Reggeli harmat süti recept

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
A kavart tésztához:
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
A kókuszlabdákhoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 5 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 5-6 evőkanál kókuszreszelék
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A kókuszlabdákhoz összekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgát és a kókuszt. A masszából diónyi gömböket formálunk és amíg a tészta elkészül, mélyhűtőbe tesszük.
A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverve, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport.
A tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és a fehér tésztára simítjuk.
4. A mélyhűtőből kivett kókuszgolyókat óvatosan a tésztába tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
5. A krém hozzávalóit simára összedolgozzuk a tejjel, majd krém sűrűségűre főzzük és rákenjük a tésztára.
A tetejét megszórjuk szitált kakaóval vagy csoki darabkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »