Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reggeli harmat süti recept

Reggeli harmat süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    A kavart tésztához:

    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 2,5 dl tejföl
    • 3 evőkanál tej
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    A kókuszlabdákhoz:

    • 20 dkg tehéntúró
    • 5 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5-6 evőkanál kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A kókuszlabdákhoz összekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgát és a kókuszt. A masszából diónyi gömböket formálunk és amíg a tészta elkészül, mélyhűtőbe tesszük.

    A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverve, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport.

    A tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és a fehér tésztára simítjuk.

    4. A mélyhűtőből kivett kókuszgolyókat óvatosan a tésztába tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

    5. A krém hozzávalóit simára összedolgozzuk a tejjel, majd krém sűrűségűre főzzük és rákenjük a tésztára.

    A tetejét megszórjuk szitált kakaóval vagy csoki darabkákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá