Reggeli harmat süti recept
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
A kavart tésztához:
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
A kókuszlabdákhoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 5 evőkanál cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 5-6 evőkanál kókuszreszelék
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A kókuszlabdákhoz összekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgát és a kókuszt. A masszából diónyi gömböket formálunk és amíg a tészta elkészül, mélyhűtőbe tesszük.
A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverve, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport.
A tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és a fehér tésztára simítjuk.
4. A mélyhűtőből kivett kókuszgolyókat óvatosan a tésztába tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
5. A krém hozzávalóit simára összedolgozzuk a tejjel, majd krém sűrűségűre főzzük és rákenjük a tésztára.
A tetejét megszórjuk szitált kakaóval vagy csoki darabkákkal.