Reggeli harmat süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
A kavart tésztához:

  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A kókuszlabdákhoz:

  • 20 dkg tehéntúró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 tojássárga
  • 5-6 evőkanál kókuszreszelék

A krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A kókuszlabdákhoz összekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgát és a kókuszt. A masszából diónyi gömböket formálunk és amíg a tészta elkészül, mélyhűtőbe tesszük.

A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverve, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport.

A tészta felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és a fehér tésztára simítjuk.

4. A mélyhűtőből kivett kókuszgolyókat óvatosan a tésztába tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

5. A krém hozzávalóit simára összedolgozzuk a tejjel, majd krém sűrűségűre főzzük és rákenjük a tésztára.

A tetejét megszórjuk szitált kakaóval vagy csoki darabkákkal.