Rebarbarakrémes tekercs recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek mandulaliszt (darált mandula)
- 1 csipet sütőpor
- csipet só
- 1 kk őrölt vaníliamag
Krémhez:
- 25 dkg sajtkrém
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Rebarbara szószhoz:
- 3 szál rebarbara
- 2 ek barna cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 fahéj
- 1 csillagánizs
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 1 tk étkezési keményítő
- 0,5 dl fehérbor, sherry
Elkészítése:
A rebarbarát tisztítás után 3 cm-es darabokra vágjuk, és a cukorral, kevés borral feltesszük főni. A citromlevet és a citromhéjat is hozzáadjuk, majd az aromát, és lassan pároljuk, míg be nem sűrűsödik.
1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverünk, majd a rebarbarához öntjük. Kevés ideig főzzük, majd tegyük félre hűlni.
A piskótához a tojásokat a cukorral külön-külön felverjük habosra, majd a szárazanyagokat hozzáadva papírral bélelt sütőlemezre kenjük vékonyan.
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk a kész piskótáról, és lisztezett deszkára borítjuk. A papírral föltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A pudingot az előírás szerint megfőzzük, és félig kihűtjük.A kihűlt pudingot a cukorral, a krémsajttal, majd a rebarbarával összekeverjük, és megkenjük vele a piskótát. Feltekerjük,majd behűtjük. Megszórjuk porcukorral tálalásnál, és szeleteljük.
A rebarbarakrémes tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 7 g