Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarakrémes tekercs recept

Rebarbarakrémes tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 ek mandulaliszt (darált mandula)
    • 1 csipet sütőpor
    • csipet só
    • 1 kk őrölt vaníliamag

    Krémhez:

    • 25 dkg sajtkrém
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Rebarbara szószhoz:

    • 3 szál rebarbara
    • 2 ek barna cukor
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 fahéj
    • 1 csillagánizs
    • 1 citrom héja
    • 0,5 citrom leve
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 0,5 dl fehérbor, sherry

    Elkészítése:

    A rebarbarát tisztítás után 3 cm-es darabokra vágjuk, és a cukorral, kevés borral feltesszük főni. A citromlevet és a citromhéjat is hozzáadjuk, majd az aromát, és lassan pároljuk, míg be nem sűrűsödik.

    1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverünk, majd a rebarbarához öntjük. Kevés ideig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

    A piskótához a tojásokat a cukorral külön-külön felverjük habosra, majd a szárazanyagokat hozzáadva papírral bélelt sütőlemezre kenjük vékonyan.

    180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk a kész piskótáról, és lisztezett deszkára borítjuk. A papírral föltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

    A pudingot az előírás szerint megfőzzük, és félig kihűtjük.A kihűlt pudingot a cukorral, a krémsajttal, majd a rebarbarával összekeverjük, és megkenjük vele a piskótát. Feltekerjük,majd behűtjük. Megszórjuk porcukorral tálalásnál, és szeleteljük.

    A rebarbarakrémes tekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 190 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá