Rebarbarakrémes tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rebarbarakrémes tekercs

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek mandulaliszt (darált mandula)
  • 1 csipet sütőpor
  • csipet só
  • 1 kk őrölt vaníliamag

Krémhez:

  • 25 dkg sajtkrém
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

Rebarbara szószhoz:

  • 3 szál rebarbara
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 1 citrom héja
  • 0,5 citrom leve
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 0,5 dl fehérbor, sherry

Elkészítése:

A rebarbarát tisztítás után 3 cm-es darabokra vágjuk, és a cukorral, kevés borral feltesszük főni. A citromlevet és a citromhéjat is hozzáadjuk, majd az aromát, és lassan pároljuk, míg be nem sűrűsödik.

1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverünk, majd a rebarbarához öntjük. Kevés ideig főzzük, majd tegyük félre hűlni.

A piskótához a tojásokat a cukorral külön-külön felverjük habosra, majd a szárazanyagokat hozzáadva papírral bélelt sütőlemezre kenjük vékonyan.

180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk a kész piskótáról, és lisztezett deszkára borítjuk. A papírral föltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A pudingot az előírás szerint megfőzzük, és félig kihűtjük.A kihűlt pudingot a cukorral, a krémsajttal, majd a rebarbarával összekeverjük, és megkenjük vele a piskótát. Feltekerjük,majd behűtjük. Megszórjuk porcukorral tálalásnál, és szeleteljük.