Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákoczi túrós recept

Rákoczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 40 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 80 dkg túró
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • reszelt citromhéj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg mazsola

    Tojáshab:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 40 dkg kristálycukor
    • 25 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    Anyum szokta készíteni, sokáig nem is szerettem de aztán ez teljesen megváltozott! Mára nagy kedvencem lett, bár bevallom Én a tetejéről a habot leszedegetem, mert ami alatta van jobban bejön, sőt még a tésztája is isteni magában, így van, hogy rétegekre bontom. Nem túl “nagylányos”, ahogy eszem de Istenem, ez van :D
    Sajnos nem az a kimondottan konyhapénz kímélő desszert :(

    A tésztához a margarint és a lisztet összedolgozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele. Fél órát pihentetjük a frizsiderben, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. Kb 180 C°-on félig megsütjük egy közepes tepsiben, majd megkenjük a lekvárral.

    A krém hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára terítjük és 160 C°-on 15 percig sütjük.

    A keményre vert tojáshabot eloszlatjuk rajta, vagy nyomózsákkal mintázva tesszük a krém tetejére. Ezután a sütőbe visszatéve kiszárítjuk. Kissé megpiríthatjuk, persze nem túlzottan. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá