Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello szelet recept

Raffaello szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A fehér tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 kanál liszt
    • 1 cs sütőpor
    • kis citromlé

    A barna tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg mandula,(dió,mogyoró) darálva
    • 2 kanál liszt
    • 3 kanál cukormentes kakaó

    A krémhez:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vanília cukor
    • 1 cs vaníliás puding por
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • kókuszreszelék szóráshoz( vagy + étcsokoládé reszelék)

    Elkészítése:

    A fehér tésztát készítjük el előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát . A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

    Jöhet a krém:

    A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
    A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!

    Tipp:

    A tetejére ,még megszórhatod csokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá