Raffaello szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Raffaello szelet

Hozzávalók:
A fehér tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 kanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • kis citromlé

A barna tésztához:

  • 5 db tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mandula,(dió,mogyoró) darálva
  • 2 kanál liszt
  • 3 kanál cukormentes kakaó

A krémhez:

  • 10 db tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vanília cukor
  • 1 cs vaníliás puding por
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • kókuszreszelék szóráshoz( vagy + étcsokoládé reszelék)

Elkészítése:

A fehér tésztát készítjük el előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát . A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

Jöhet a krém:

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!

Tipp:

A tetejére ,még megszórhatod csokoládéval.