Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos túrós recept

Rácsos túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vajas tészta
    • 25 dkg tehéntúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek citrom aroma
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • pici só
    • 2 ek nádcukor
    • 3 dkg szeletelt mandula
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    A vajas tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatunk 12 db kört belőle. A maradékot összegyúrjuk, és akkora tésztát nyújtunk, hogy rácsozóval kijöjjön belőle a tészták fedésére. (Éppen elég lett.)

    A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Széleit kenjük meg vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon.

    A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverjük, és elosztjuk a korongokon egyformán, majd villával ellapítjuk őket.
    A rácsokat elvagdaljuk, és ráhelyezzük a tésztákra. Megkenjük egyenként őket, és mandulával, nádcukorral megszórjuk.

    200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép világossárgára sütjük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá