Rácsos túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg vajas tészta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek citrom aroma
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • pici só
  • 2 ek nádcukor
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

A vajas tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatunk 12 db kört belőle. A maradékot összegyúrjuk, és akkora tésztát nyújtunk, hogy rácsozóval kijöjjön belőle a tészták fedésére. (Éppen elég lett.)

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Széleit kenjük meg vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon.

A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverjük, és elosztjuk a korongokon egyformán, majd villával ellapítjuk őket.
A rácsokat elvagdaljuk, és ráhelyezzük a tésztákra. Megkenjük egyenként őket, és mandulával, nádcukorral megszórjuk.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép világossárgára sütjük, majd tálaljuk.