Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos sütemény recept

Rácsos sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 csapott mokkáskanál só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 db sütőpor
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 20 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 evőkanál bármilyen (ribizli a legjobb) lekvár
    • mokkáskanál zsír a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:
    A puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, a darát diót és a felvert tojást.
    Lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég lágy, akkor 1 evőkanál tejföllel lágyítjuk. A 3/4 tésztaadagot a kizsírozott tepsibe simítjuk, és megkenjük a lekvárral.
    A maradék tésztát sodorjuk rudakká és rácsos formában tegyük a tésztára.
    Alsó-felső lángon 20 percig süssük.
    Jó étvágyat!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá