Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás recept

Rácsos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál méz
    • 0,5 kiskanál só
    • 0,5 kiskanál sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg vaj
    • kevés vaj a sütőforma kikenéséhez

    A tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 evőkanál cukor
    • 10 dkg habtejszín
    • 6 alma
    • 2 kiskanál vaníliás cukor
    • 1 kiskanál citromlé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés darált mandula

    Elkészítése:

    A tészta valamennyi hozzávalóját 2 evőkanál vízzel összegyúrjuk. A nyers tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Kikenjük a sütőforma alját.

    Kinyújtjuk a tésztát és körülbelül az egyötödét félretesszük. A többivel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy közben 3 cm magas peremet formálunk. Az alját villával több helyen megszurkáljuk. Utána 20 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük és 10 percig sütjük.

    Meghámozzuk az almát, a magházát eltávolítjuk, gerezdekre szeljük. Citromlével meglocsoljuk. A tejszínből félreteszünk 1 evőkanálnyit. A többit a tojásokkal, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a cukorral és a mandulával összekeverjük.

    A tésztát bekenjük a tojásfehérjével, ráterítjük az almát és ráöntjük a tejszínes keveréket. A félretett tésztából ujjnyi széles csíkokat vágunk és rácsformában a tésztára fektetjük. A maradék tojás sárgáját és tejszínt összekeverjük és megkenjük a rácsokat. A süteményt 200 °C-on kb 20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá