Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér tojásfehérjéből recept

Püspökkenyér tojásfehérjéből
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 7 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1/2 citrom leve
    • 5 dkg apróra vágott csokoládé
    • 5 dkg apróra vágott mogyoró
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg kandírozott narancshéj
    • 5 dkg kandírozott citromhéj

    Elkészítése:A

    tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a citromlevet, majd kanalazzuk hozzá a porcukrot.

    Végül adjuk hozzá a vaníliaaromát, és addig keverjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

    A lisztet keverjük össze az aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, az apróra vágott csokoládéval, és a mogyoróval, majd öntsük a keményre vert habhoz, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.

    Egy 20×10 cm-es (v. 25×10 cm-es) sütőformát alaposan kenjünk ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele a masszát egyenletesen.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a sütemény. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, és pl. a mogyoró helyett diót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá