Puha kakaós karácsonyi mézes recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk/összedolgozzuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
180 fokra melegített sütőben 6-10 percig sütjük, majd a sütőből kivéve még forrón lekenjük felvert tojással.
Tipp:
Zárható dobozban tárolom 1 szelet kenyérrel. Így sokáig eláll és puha marad (a kenyér szeletet természetesen 3 naponta vagy legalabb 1x hetente kicserélem frissre).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









